La Fête de Jardins & Loisirs – Donderdag 30 mei in Chevetogne

Tuinfeest voor het hele gezin

Zin in een dagje uit met het hele gezin? Tegelijkertijd wat inkopen voor de tuin doen? Het kan op het tuinevenement ‘La Fête de Jardins & Loisirs’ op het provinciaal domein Chevetogne. Een honderdtal exposanten tonen je graag hun allernieuwste producten en trends. Volg een van de boeiende tuinlezingen en ravot met de kids in een van de vele speeltuinen op het domein.

Op donderdag 28 mei 2019 vindt de 16de editie van La Fête de Jardins & Loisirs plaats, een tuinevenement voor klein en groot. Zo’n honderd standhouders zullen er hun kwalitatief hoogstaande producten voor de tuin en het buitenleven aanbieden.

Liefhebbers kunnen luisteren naar boeiende infosessies die groenspecialist Luc Noël gedurende de hele dag zal brengen.

PROVINCIAAL DOMEIN CHEVETOGNE
Chevetogne is gelegen in één van de mooiste heuvellandschappen van de provincie Namen (tussen Rochefort en Ciney) en daarom alleen al een uitgelezen bestemming om een bijzonder aangename dag door te brengen in het gezelschap van familie en vrienden. Dit domein van om en bij de 550 hectare, is een ode aan de natuur en de tuinen. Ontdek de landschapstuin, de woodland garden, de haagbeukenlaan, de Hervé Bazin-tuin, de geneeskrachtige plantentuin, de braamstruikentuin,…

Buiten een gezellige wandeling in deze tuinen kan je er ook tennissen, basketballen, voetballen, minigolfen, kanovaren, en zo meer. Voor de romantische zielen zijn er leuke boottochtjes. Een ideale bestemming voor daguitstappen en weekends dus!

KINDERPARADIJS
Aan de allerkleinsten werd ook gedacht. Ben je tussen 8 en 12, dan kan je meedoen met ‘Le jardinier en herbe’, een wedstrijd waarin je je groene vingers kan tonen!
Er staan nog meer activiteiten op het programma en het domein is voorzien van 10 spectaculaire speeltuinen.

LEUKE PRIJZEN TE WINNEN
Na een heerlijke dag ga je vast niet met lege handen naar huis. Er zijn immers heel wat leuke prijzen te winnen! Waag je kans en wie weet win je wel een prestigieuze Robomow-robotmaaier of een ACD-serre!


TUINEXPERT LUC NOËL AAN HET WOORD

11 u – Permacultuur in de praktijk
13 u – Lok vogels naar je tuin
15 u – Nieuwigheden in de moestuin


PRAKTISCHE INFORMATIE

Donderdag 30 mei 2019 van 10 – 18 uur

Provinciaal Domein Chevetogne, 5590 Chevetogne
E 411 Namen – Luxemburg, afrit 22

  • Inkom: € 10
  • Kinderen < 6 jaar gratis
  • Catering- en picknickfaciliteiten
  • Gratis kinderanimatie, Gratis parking